Belangrijke doelen.

Beleggen voor later

muis-wit

Aflossen studieschuld.

Een goede opleiding of studie is belangrijk voor je kind. De basisbeurs is een lening geworden. Hierdoor bestaat de kans dat je kind aan het eind van zijn opleiding een studieschuld heeft.

Een uitwonende student heeft meer dan €1.000 euro per maand nodig om van rond te komen1. Vier jaar studeren kost dan al snel €48.000. Stel dat je kind de helft van deze studiekosten betaalt met behulp van een lening. Na vier jaar studeren heeft je kind dan mogelijk een studieschuld van €24.000. Een opgebouwde geldpot helpt dan bij het aflossen van deze schuld.

 

1/2

Bijdrage eerste woning.

Sinds januari 2018 kun je maximaal 100% van de waarde van een woning financieren met een hypotheek. Dat betekent dat je kind bijkomende kosten zelf moet betalen.

Stel dat een starterswoning €200.000 kost, dan moet je kind uit eigen middelen ruim €12.000 betalen2. Een deel van deze kosten is fiscaal aftrekbaar. Daarnaast geven starters ook geld uit aan de inrichting van hun woning. Gemiddeld zal je kind voor een starterswoning ongeveer €15.500 zelf moeten financieren.

2/2

Komt je belegdoel in zicht?

Weet je waarvoor je aan het beleggen bent? Heb je een specifiek belegdoel voor ogen? Naarmate dit doel dichterbij komt, is het verstandig om steeds minder risico te nemen met het door jou opgebouwde vermogen. Bij een kortere periode heb je namelijk minder tijd om een eventueel verlies goed te maken.

Risico kun je verlagen door bijvoorbeeld minder geld te beleggen en dit geld aan te houden op Roparco, Robeco’s spaarproduct. Check regelmatig je beleggingen en overweeg daarbij of je risico wilt gaan afbouwen. Hoe hoog het risico van een beleggingsfonds is, kun je zien aan de risico-indicator. Hoe hoger de risico-indicator hoe groter het risico.

Top 5 favoriete landen voor studie in het buitenland:

1. Verenigde Staten
2. Verenigd Koninkrijk
3. Frankrijk
4. Duitsland
5. Australië

 

Bron: JoHo
Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn