Schenken aan je kinderen.

muis-wit

Door te schenken aan je kind help je hen bij het opbouwen van een potje voor later. Zo krijgt je kind een goede financiële start. Bij een schenking aan kinderen of kleinkinderen hanteert de Belastingdienst bepaalde vrijstellingen. De hoogte van deze vrijstelling kun je nakijken bij de Belastingdienst.

Geld voor later.

Je bent begonnen met beleggen voor je kind en bouwt vermogen op voor je kind voor later. Je hebt een rekening op naam van je kind geopend en stort daar – eenmalig of periodiek – geld op. Als ouder beheer je de rekening van je kind totdat hij of zij 18 jaar is. De bedragen die je inlegt op deze rekening zijn schenkingen. Per jaar kun je een maximaal bedrag schenken aan je kind. Hoe hoog dat bedrag is, vind je terug op de site van de Belastingdienst.

Wist je dat…

26% van je besteedbaar inkomen opgaat aan kosten voor twee kinderen?

 

Bron: CBS

Beleggen voor uw kleinkinderen.

Grootouders kunnen beleggen voor hun kleinkinderen. U kunt de ouders van uw kleinkind vragen om een Robeco kindrekening te openen. Deze rekening komt dan op naam van uw kleinkind te staan. De ouders beheren de rekening totdat uw kleinkind meerderjarig is. Als u een stortingsmix laat instellen dan worden uw stortingen automatisch belegd in het fonds van uw keuze.

Of u nu eenmalig een storting doet of maandelijks een kleiner bedrag: in beide gevallen schenkt u aan uw kleinkind en profiteert u van de eventueel voor u geldende fiscale mogelijkheden.

quote-teken

Graag geven wij onze kinderen een mooie start als zij aan het volwassenleven gaan beginnen”

 

K.O. Loite, 36 jaar
Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn